Om mig

I mit liv har jeg nået mine mål ved hjælp af de vigtige beslutninger, som jeg har truffet. Og det har jeg tænkt mig at blive ved med.
Gennem årene har mit samarbejde med folk omkring mig været en vigtig faktor for at tingene er lykkedes.

Her er min historie:

Vejen mod verdensrekorden i indkast

I 2008 tænkte jeg, at det kunne være fedt at have verdens længste indkast. Det måtte da være meget godt, at have på mit CV. Den officielle Guinness World Record ™ var på 48,17 meter, og på det tidspunkt kunne jeg kaste omkring 44 meter med et almindeligt indkast.
På internettet så jeg en fyr, der lavede et kraftsprings indkast. Det måtte jeg også prøve – udfordringen var bare, at jeg ikke kunne slå en kolbøtte!
 

Efter ca. 2½ års træning, nogle alternative redskaber og flere rekordforsøg, bl.a. ved landskampen i Parken mellem Danmark - Spanien, og i kampen mellem Hertha Berlin og Wolfsburg på det Olympiske Stadion i Berlin, så lykkedes det mig endeligt den 18. juni 2010 at slå verdensrekorden. Min officielle Guinness World Record ™ er på 51,33 meter (Se den her)
 

I forbindelse med rekordforsøgene har jeg samlet ca. 100.000 kr. ind til JDRF, fonden for diabetesforskning.

I mine foredrag fortæller jeg om, hvordan jeg ved at få hjælp og hjælpe andre, fik styrke og ressourcer til at slå verdensrekorden.
 

Throw-in - Indkasttræning for fodboldspillere

I 2004, mens jeg kørte bobslæde, fik jeg en tanke: ”Når jeg nu selv kan kaste et langt fodbold indkast, kan jeg så ikke også lære andre det?”
 

Selvfølgelig kunne jeg det! Jeg tjekkede internettet, og til min store overraskelse fandt jeg ingen hjemmesider eller litteratur om indkasttræning. Så i løbet af et halvt års tid lavede jeg et indkast kursus, og henvendte mig til Superliga klubben Viborg FF og træneren Ove Christensen. Han sagde ja, og efter kort tids træning forbedrede de 5 udvalgte spillere sig markant.
Yes - Det virkede!
 

Det år fik Viborg FF sin bedste placering i Superligaen som nr. 5. Selv om, at jeg kun havde en mindre andel i den præstation, glædede jeg mig, hver eneste gang de scorede efter et langt indkast.
Siden min start som indkasttræner har jeg trænet over 300 professionelle, amatører og ungdomsspillere. Heriblandt fodboldspillere fra FC Midtjylland, Silkeborg og Randers FC fra Superligaen.

Jeg har også haft nogle specielle indkast opgaver. Jeg har bl.a. været i udlandet og træne tyske ungdomsspillere, og har haft et indkast forløb med fanger i Statsfængslet Østjylland.
Mit store mål er, at komme til at træne indkast i de store europæiske ligaer. Premier League eller Bundesligaen er en stor drøm for mig – og jeg skal nok nå derhen.

I mine foredrag fortæller jeg om, hvordan du kan nå dine mål og drømme ved at tænke kreativt.

Bobslæde - teamwork på is

I sommeren 2002 blev jeg en del af det danske bobslædelandshold. Jeg har ALTID været vildt bange for at køre i rutsjebane, så det var med noget ængstelse, at jeg så frem til den første rigtige bobslæde tur i oktober 2002.
Da jeg endelig prøvede, var det meget vildere, end jeg havde troet. Men jeg fik ikke kvalme af det, så nu var jeg en rigtig bobslædekører. Bobslæde er en sindssyg sport hvor man i topfart kører mellem 130 og 150 km/t, og hvis det går galt ned af banen, kommer man ofte alvorligt til skade.
 

Vores store mål på det danske bobslædelandshold var kvalifikation til Vinter-OL i Torino i 2006. De næste 4 års vej mod det mål, skulle vise sig at være brolagt med alvorlige skader, ildebrand, død og ødelæggelse. Vores motto var ”Everything is possible”, og set i lyset af de ekstreme forhindringer vi overvandt, synes jeg, at vi levede fuldt op til det motto i de 4 år.
Når jeg holderforedrag, vil folk gerne høre om hvordan vi kunne samarbejde og samtidig beholde arbejdsglæden selv om vi var under ekstremt pres.
 

Jeg er blevet brugt som bobslædeekspert på Eurosport og TV2´s Go´morgen Danmark. Til Vinter-OL 2010 blev jeg også brugt som kommentator på Danmarks Radio. Så hvis du vil vide mere om bobslæde, kan du bare sende dine spørgsmål til mig.

I mine foredrag fortæller jeg om, hvordan I kan få et fantastisk teamwork og samarbejde hos Jer.

 

Atletik - oplevelser med topfart

I slutningen af 1996 begyndte jeg som 20-årig at træne atletik. Jeg vidste, at jeg var hurtig på en fodboldbane, men rakte det til succes på atletikbanerne?
 

I et af de første stævner i 1997 slog jeg en af landsholdskandidaterne på 200 meter i Esbjerg, så det begyndte stille og roligt, at ligne starten på noget stort. Det år blev jeg udtaget til landsholdet på 4 x 100 meter stafet, og frem til 2002 var jeg en del at det danske atletiklandshold. Gennem årene var jeg aktiv på distancerne 100 meter – 200 meter – 400 meter – 4 x 100 meter og 4 x 400 meter.
 

Som sprinter fik jeg utrolig mange store oplevelser, både i form sportslig succes og i forbindelse med rejser i det meste af Europa. I 2000 blev jeg sammen med mine 3 gode holdkammerater fra Aarhus 1900, Anders, Kim og Klaus, europamester på 4 x 400 meter for klubhold i Paris. Det var et stort og følelsesladet øjeblik for mig.
I 2002 havde jeg en fantastisk start på sæsonen med personlige rekorder på både 100 og 200 meter,men der manglede noget. På det tidspunkt trænede jeg alene, og jeg har altid følt, at det var mere spændende at skabe noget stort sammen med andre. Så derfor besluttede jeg mig for, at skifte til en sportsgren, hvor man skulle arbejde MEGET tæt sammen.

I mine foredrag fortæller jeg om, hvordan du kan beholde din motivation til at nå dine mål og drømme.

Fodbold - her startede det

Jeg startede med at spille fodbold som 5-årig, og straks blev jeg fanget af legen med den runde bold. Som barn spillede jeg i den lille arbejderklub Horsens Freja, der stadig er, en fantastisk klub med mange hjertevarme mennesker.
 

Jeg fandt med tiden ud af, at mit talent rakte til noget mere, så som ung flyttede jeg til byens store fodboldklub Horsens FS - nu kendt som AC Horsens. Jeg havde mange gode år i klubben, og det sportslige højdepunkt var min tid i den bedste danske ynglingerække.
 

Efter et par år som senior fandt jeg ud af, at min teknik ikke var veludviklet nok til at spille på højeste senior niveau. Til gengæld var mine evner som hurtigløber og indkaster noget, der fik publikum til at spærre øjnene op.
Derfor tog jeg i midten af 90´erne en beslutning, der fik afgørende indflydelse på min fremtid.

I mine foredrag fortæller jeg om, hvordan du selv kan blive herre over din fremtid.

"Vi har gang på gang set, hvor meget spillerne forbedrer sig efter ganske få træninger med Thomas. Det er et farligt våben, at vi har en håndfuld spillere der kan kaste bolden over de 30 meter, og vi har kunnet se, hvordan vi hver sæson forbedrer scorings procenten på vores lange indkast.

Det er alt i alt en gave for en klub som os at have Thomas tilknyttet, og helt konkret kan vi se direkte på tabellen, at de lange indkast giver os point. Kan varmt anbefale Thomas, hvis man som hold vil have et ekstra ordinært våben som de lange indkast er."

Kristian Bach Bak - assistent træner FC Midtjylland

Throw-in på YouTube

På Throw-in TV kan du bl.a. se videoer fra indkast, bobslædekørsel og mine foredrag.

Indkasttræneren på Facebook Throw-in på Twitter

Thomas Grønnemark

Professional Throw-in Coach

Throw-in     -     Thomas Grønnemark     -     Tlf: +45 61 99 29 14     -     info@throwin.dk

Dynamic-it leverandør af webshop
Dansk English
Luk >

Der er scoret 20 mål efter lange indkast i sæsonen 2018/19 af

FC Midtjylland og AC Horsens